Seznam 4 slovenskih narodnih jedi

Bakalca je jed iz ovčjega mesa in zelenjave, ki se postreže z žlikrofi. Značilna je za Idrijsko.

Recept: Bakalca - Kulinarika.net
vir

Bograč je golažu podobna jed, značilna za Prekmurje.

Recept: Bograč - Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
vir

Jóta je kraška in furlanska narodna samostojna jed oziroma enolončnica. Danes je v Furlaniji skoraj več ne poznajo, medtem ko se je udomačila na Goriškem in povsod po Primorski; splošno je znana kot tipična tržaška posebnost.

Jota s kislim zeljem - OblizniPrste.si
vir

Mineštra je gosta, zelo močna zelenjavna juha iz Italije. Spada bolj med enolončnice kot med juhe.

Recept: Fižolova mineštra | Moji recepti
vir
vir

Ta vnos je bil objavljen v Kulinarika. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja