Kranjska klobasa

V kranjski klobasi, pravijo, da je le najboljša svinjina. Tradicionalno jo serviramo s kislim zeljem ali repo, žemljo in hrenom (gorčico).

Kranjsko klobaso položimo v mrzlo vodo in kuhamo do vretja. Nato kozico odstavimo in klobaso pustimo v vodi še 10 minut. 

Toplo klobaso postrežemo s kislim (praženim) zeljem ali repo, hladno pa z žemljo, gorčico, nastrganim hrenom in vrčkom piva (tudi kozarcem vina).

Jo znate pravilno skuhati? - Okusno.je
vir
KRANJSKA KLOBASA | Loške mesnine
vir
Kranjska klobasa | KOŠAKI TMI d.o.o.
vir
kranjska klobasa | Dnevnik
vir
vir

Ta vnos je bil objavljen v Kulinarika. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja